Arlabloggen

Kalvläger del 2

Ida och 1075 Slätta

Under lägrets andra dag, när kalvarna var lite lugnare och vant sig vid att gå i grimmorna började vi öva på det svåra med showmanship. Korrekta uppställningar, backa och kanske det svåraste av allt: att hela tiden ha järnkoll på domaren. Förrutom när han frågar någonting om kalven, är domaren faktiskt helt tyst under tävlingen. Istället för att prata ger han olika tecken för att visa vad de tävlande ska göra. En öppen hand i luften betyder att man ska stanna och då ska det se ut precis som på bilden, parallella framben och bakbenet närmast domaren lite längre bak än det andra.

Amanda, Benjamin

Det går åt många klappar och minst lika många "braaa, duuuuktig tjej" när man tränar. Det är som med människor, utan beröm ledsnar kalven väldigt fort.

Taktiksnack

På eftermiddagen var det dags för den årliga brännbollen. Alla ville egentligen vara i stallet, men för att kalvarna skulle få lite vila blev det en match under tvång. När alla väl kommit igång blev det en riktigt spännande och jämn match.

Klippning

Tredje och sista dagen var det dags för klippning, bara det momentet är en hel vetenskap. Man klipper hela kalven superkort, men lämnar en remsa längst upp på ryggen, magen och svans oklippta. Håret under magen fluffar man upp med hårfön, hårspray och borste och sen jämnar man till det med trimmern. På ryggen gör man en "topline", en slags tuppkam som gör att kalven ser rakare ut i ryggen. På svansen sparar man en tofs som man sedan tuperar till en fluffig liten boll. Allt för att kalven ska se så elegant ut som möjligt.

Efter klippningen såg vi alla ut som  hårbollar så vi åkte ner till Kårehamn och badade i en timme innan middagen och den efterlängtade tävlingen.

Finalen, den får ni läsa om i morgon.

/Lovisa

1 Kommentarer

E  •  Okt 19, 2011 00:40
Lite dålig uppdatering här, Lollo! :)