Arlabloggen

Full fart med allt gräs!

Nu håller vi på med ensilageskörden i tornsilon. Tobbe kör slåtterkross och lastarvagn, Jag vinkar in lassen så att tömningen går så fort som möjligt, samtidigt sköter jag korna och fyller på mer bakterier till varje lass så att ensileringen ska starta fortare. Nästan 20000 steg hann jag med i går.... Ena örat lyssnar hela tiden på fläkten som blåser upp gräset i tornet. Ljudet avslöjar om det går som det ska eller håller på att bli stopp i fläkten. Calle kör lastarvagn och Andreas från en annan gård kom och rullade ihop några åkrar till rundbalsensilage.  Vår dotter kom och eftersom vi behövde någon som slog en bit gräs till så passade hon på att hjälpa till ett tag. På kvällen när man somnar hör man fortfarande ljudet som man känner vågors rullning efter att ha varit på sjön en hel dag....Men det har än så länge gått rätt bra. Maskinerna funkar...

 Jo förresten ett hveri blev det.... på grund av de('''''''''''') vildsvinen som gjorde att en sten fick skruv och snurrade upp från slåtterkrossen och slog sönder hela bakrutan.... det blev till att dammsuga hela traktorn från glasbitar i över en timme innan vi kunde fortsätta slå igen. Man vill ju inte få glas i kofodret. Tur att ingen fick den stora stenen i huvudet och dog! Vad jag tycker om vildsvinen förstår ni nog nu, ni i andra ändar av landet som fortfarande tycker de är exotiska......vänta några år så ska ni få se hur mycket de kommer att kosta i reparationer och förstörda skördar....usch!

Nej nu ska jag vara glad, vi har hållit på i 3,5 dag, skörden är snart inne,  grisen ska skjutas och jag ska göra en kaka och fira nationaldagen!