Arlabloggen

Åter från semestern-brunstiga kor o minikalv

Nu har jag kommit hem igen efter semester på Irland där jag har målat och ridit connemaraponnyer i full fart över vita stränder. Tilll och med tvärs över en jättestor golfbana- i Connemara har ponnyerna företräde! För det mesta var det långkalsonger och regnställ som normal standard, fuktigt och omväxlande väder, men det gjorde igenting vi var där för att måla och motiv fanns det i massor!  Och Guinnessen var goood! När man är mjölkbonde behöver man komma iväg och vila upp sig ibland för att orka jobba för fullt. Det var roligt att komma hem igen. Här hade det hänt massor medan jag varit borta.

Vi hade fått en liten minikalv, den hade fötts nästan en månad för tidigt och var nästan bara hälften så stor som de andra.

De lite strörre kalvarna skulle få en ny hage men de var rädda att gå ut ur sin gamla hage så Calle fick locka dem med en hink kross:

 
 

Vi gick och släppte ut korna. De råmade till kalvarna för att fråga dem varför de bytt plats. Idag blir det nog väldigt varmt för dem i hagen, vi kanske måste vi låta dem komma in i ladugården lite tidigare och svalka sig före mjölkningen.

När korna är brunstiga så rider de på varandra. Den ko som står stilla när en annan ko rider är högbrunstig och det är då hon kan bli dräktig om man inseminerar henne
Idag var det 413 Krona som red på 433 Asta. I eftermiddag ska jag inseminera Asta- hoppas hon blir dräktig!