Arlabloggen

Koutställningshelg

I lördags eftermiddag lastade vi våra fyra kor som skulle vara med på Kalmar Open 2011 på djurtransportbilen. Korna , Göran och Lovisa begav sig till Kalmar. Närmare bestämt till Ingelstorpskolan utanför sta´n.

Det var meningen att Maja,Matilda och jag skulle ansluta på söndag förmiddag när tävlingarna startade. Vi var hemma och skötte alla de djur som inte fick följa med. Det är nästan så att det är mer pyssel med "skönhetsmisserna".
Här är de installade i sitt provisoriska men väldigt lyxiga hem för natten.

Jag tror inte Lovisa sov många timmar under lördagsnatten. Det ska tvättas och ryktas. Putsas och mjölkas och piffas till. Korna brukar njuta i fulla drag av all uppmärksamhet.
Nu är det tävling! Korna tävlar mot varandra i olika klasser beroende på hur många gånger de har kalvat. Det gäller för visarna att hålla ordning på sitt djur. Elegant ska det se ut, och glamoröst! Jag och småtjejerna blev lite sena för vi hade strul hemma i ladugården. Vi seglade elegant in vid visningsringen, en halvtimme för sent, för att se 950 Krona med Göran i släptåg

VINNA sin klass.Åh vad vi är stolta över vår ko. Hon är fantastiskt vacker, men det bästa av allt är ändå att hon är väldigt snäll och mycket duktig på att mjölka. Inte nog med att hon vann sin klass, hon gick och blev reservchampion i hela tävlingen. Vi var så glada att det bara bubblade i oss. Det är något visst med koutställningar. Det är så gemytligt. Man träffar kollegor som man ofta inte sett sedan förra utställningen. Alla är glada och lediga. Vädret är alltid (?) vackert. Man fikar och pratar och myser. Och tittar på kor!

Har det gått bra återstår värsta pärsen. Kon ska fotograferas. Det är inte alltid roligt-men efteråt är det kul att ha ett vackert foto på sin skönhet.

Här kommer tre nöjda individer Krona, Lovisa och Oscar. De har varit hos fotografen. Krona skötte sig exemplariskt och vi kommer att ha ett jättefint kort att  hänga på väggen i ladugården som minne från Kalmar Open 2011. Nu dröjer det två år till nästa gång. Vi ses då!