Arlabloggen

Vårbruk-tiden räcker aldrig till

Gud vad tiden går fort! Tycker det var häromdagen vi drog och slet med Linnéa i skrapgången. Det har redan gått drygt tre veckor sedan. Timmar och dagar bara flyger iväg, när de istället hade behövt gå i slow motion för att vi ska ha en chans att hinna allt vi bör göra. Nu är vi mitt i vårbruket. Det tillsammans med första skörden av vall är det absolut viktigaste som händer på hela året. Vallarna är vältade och gödslade. Nu håller vi på att bereda de åkrar som ska sås med korn och majs. Vi plöjer, harvar, kör med carrier ( ett magiskt redskap som får stenen att tryckas ner och jorden att komma upp). På lördag kommer Janne som har maskinstation och sår kornet åt oss.

Det är bråttom, men vi har god hjälp för tack och lov är det påsklov. Här på landet är barnarbete både tillåtet och brukligt. Jag brukar skoja om att barnen får lära sig att jobba innan de är så stora att de kan uttala ordet "nej". Tyvärr ligger det lite sanning i det!

Dagarna är alldeles för korta, men traktorerna har bra lyse. Här kommer Göran och lyser upp byn:

Jag hoppas att vi snart får lite tid att stängsla, så att djuren kommer ut på bete. Det är årets absolut roligaste dagar - betessläppen- att få se gamla kor och unga kvigor och stutar skutta runt som tokiga. Hoppas, hoppas att det blir snart!