Arlabloggen

Valborg och lite (mycket) av varje

Vårbruket fortsätter med mer stenplockning, gödselkörning, harvning sådd och vältning.Nu har vi sått det mesta av spannmålen, förhoppningsvis sår vi det sista kornet i morgon. Vi har sått en del vallfrö men har mycket kvar.Tobbe kör gödsel i skytteltrafik från bassängen.

 

Vi gjorde ett brake mitt på dagen för att släppa ut några sinkor och kvigor. Det finns inte så mycket att äta ute ännu för dem så vi ställer upp en rundbalshäck i skogen och tillskottsutfodrar dem tills gräset hunnit upp ordentligt. Tobbe var noga med att barrikadera så att inga glada kossor skulle smita fel väg.

En efter en skuttade de ut ur ladugården och sprang som yra höns en stund på gårdsplanen. Tur att det var rejält förstängt!

Nu fattade sinkorna vilken väg de skulle ta och svängde in på vallgatan som leder upp i skogen till beteshagen.

Vad härligt det är att se dem studsa iväg nerför backen. Nu stannar de nog inte förrän de kommit fram till beachen. Hagen har en lång strand där de kan dricka vatten och svalka sig när det blir varmt i sommar.

Vi tog en rask promenad hemåt igen och sedan fortsatte vi med arbetet i ladugården och på fälten.

Så här års är dagarna långa för mjölkbönderna. Calle fortsatte att så nästan ända till midnatt. I morgon ska jag fortsätta släpa kvistar till vår stora Valborgeld. Vi på Vinterhälla önskar alla en härligt skön Valborgshelg!