Arlabloggen

Enbuskröjning

Vi försöker utnyttja vintern till att röja ris och buskar där det behövs. Idag startade "projekt återerövring". Vi har en gammal betesmark som är nästan helt igenväxt med enbuskar, tallar och ask. Nu ska det bli öppet och vackert där igen, som det var på femtiotalet. Fullt med orkideer och andra typiska öländska blommor. Det tar ett par år, men vackert kommer det att bli. Kanske kan vi köpa några herefordkor som håller betesmarken öppen åt oss. Det gäller att kunna se det färdiga resultatet  för sin inre syn, för det är långt kvar.

Johan, flickornas kusin och vår räddare i nöden när vi inte hinner det vi har tänkt ryckte ut i helgen.

Här kommer gamla trotjänartraktorn och Johan med enbuskmord, eller iallafall flis, i sinnet. Ilsboröjen jobbade hela dagen. Det var dessutom god service i dubbel bemärkelse för Johan fixade grillbrasa också, så vi bara hade att komma när glöden var färdig med korv, bröd och termosar. Härligt gott! Och trevligt!

2 Kommentarer

Bengt och Hanna  •  Feb 27, 2011 20:46
Herefordkor blir hur bra som helst! Fint i markerna blir det och fint med korna i markerna blir det också! Och tänk- vad härligt det blir för er att gå ut och hälsa på några vänliga, godmodiga och rejäla kor!
Kerstin Persson  •  Feb 27, 2011 21:11
Låter superbra. Ska skriva upp på listan över planerade inköp!!