Arlabloggen

Vårkänslor

Oleg kämpar på med avtäckning av silofacken. Sanden som ligger ovanpå plasten är stenfrusen och han får kämpa med spett och hjullastarens skopa för att knäcka skorpan. Han blir vältränad av detta tuffa arbete.

Gödselbrunnen är sprängfylld och vi måste flytta till en annan brunn. Vi har sålt våran egna Olby tunna och den nya har inte kommit än. Jag tog kontakt med ett expanderande mjölkproducent par utanför Alvesta som också köpt en ny gödseltunna. Magnus och Marielle Lydig har köpt en Speed tunna tillsammans med Joakim Kornfors.

Magnus och hans son Andreas håller på och kör in sig på den nya tunnan. Tunnan är tillverkad i Finland.

Ekipaget är målat i "John Deere" grön färg. Det går lite kalla kårar utmed ryggen när det rullar en John Deere här med tanke på att vi kör Valtra på Dansjö. Trots detta får man riktiga vårkänslor när en svag gödseldoft sprider sig för vinden vid fyllning och tömning av tunnan

Jag arbetar med att kulvertera ett dike. Vi lägger ner rör och återfyller. Det skulle vara bra mycket lättare om det inte hade varit minus 15 grader, men kul är det att arbeta med grävmaskinen.

Det övriga gänget har arbetat intensivt med verkning av klövar. Varje månad verkas kor i förebyggande syfte.

Här avnjuts kaffe och bulle av styrkan. Från vänster på bilden Johan, Anna-karin, Valentin, Malin Gustavsson från Ryssby på praktik och Pernilla längst till höger.

2 Kommentarer

Jalen  •  Jan 01, 2001 01:00
This "free sharing" of inimoratfon seems too good to be true. Like communism.
Jonni  •  Jan 01, 2001 01:00
Your thkining matches mine - great minds think alike! http://sovpscxpmq.com [url=http://cuhinehwi.com]cuhinehwi[/url] [link=http://giatectozw.com]giatectozw[/link]