Arlabloggen

Koresa med koklubben

Vad gör mjölkbonden när hon är ledig två dagar? Jo hon åker på bussresa med glada kollegor och tittar på , just det, andra bönders kor och ladugårdar! Lite besatta av vårt jobb är vi nog, vi mjölkbönder, eller kan det vara så att gränsen mellan arbete och hobby har en något suddig kontur? Hur som helst, i måndags morse gick vi upp lite extra tidigt , Göran och jag och gjorde morgonpasset i ladugården för att sedan vid tiotiden sätta oss på en buss som i två dagar skulle ta oss runt till fyra olika gårdar i trakterna runt Vimmerby. På måndagskvällen var det pubafton på Åbro bryggeri (rekommenderas om ni har vägarna förbi).

Det är så roligt att besöka kollegor. Få tips och ideer på smarta lösningar att ta med hem. Titta på vackra kor. Vi som är lite kofanatiker tittar på hasvinklar och benkvaliteter, juverdjup och spenplaceringar, kroppstyp och rygglinje mm. Det kan inte vara lätt att vara ko. Inte nog med att hon ska arbeta hårt=mjölka hon ska vara vacker också!  Kanske egentligen samma krav som på oss kvinnor, men det vågar man nog inte skriva här?! Korna verkar dock helt obekymrade. De låter sig inte stressas av en busslast studiebesökare, de idisslar lugnt vidare.

Pojkarna på Nästgården hade gjort en miniutställning med sina bästa kor. Detta imponerade stort på oss besökare. Tack till er killar!

Här tittar vi på kluriga tekniska lösningar på sista gårdsbesöket.

Vi kom hem i tisdags kväll och då var vi verkligt sugna på att hugga i här hemma igen. Gick ner på kvällen och tittade till våra egna kor. Kunde konstatera att de är väldigt fina de också, och glada tror jag att vi kommit hem igen.

Idag har vi varit på maskinvisning i Kalmar. En helg i februari varje år har maskinfirmorna lite extra jippo och visningar utöver det vanliga. Göran tog småtjejerna med sig och åkte runt på alla ställena medan jag stannade på Kalmar Lantmän. Jag hoppas att de inte hittade något som "absolut behövs" för jag tycker att vi behöver spara lite pengar efter vårt stora ladugårdsbygge. Vi får väl se !