Arlabloggen

Traktorn brinner!

Attans också! Tobbe hade bara vändtegen kvar att plöja på allra sista åkern då traktorn börja ryka. När telefonsamtalet börjar med....- Vet du nu vad som har hänt......så håller man andan i väntan på vad som komma ska.....

Jaha, det var bara att bita i det sura äpplet och ta traktorn och kedja med sig för att försöka släpa hem eländet. Plogen satt fast i jorden för Tobbe hade stängt av traktorn så fort det började brinna- tack o lov annars kanske hela traktorn skulle ha brunnit upp!

Först kopplade vi bort plogen - den stod stadigt i jorden med skären mellan tiltorna i väntan på nästa tappra dragare..... Sedan släpade vi traktorn framåt en bit. Sedan släpade vi den baklänges förbi plogen ut till vägen. Det skulle inte gått att vända den utan servostyrningen inkopplad på den leriga åkern. Det var faktiskt tur att det fanns lite oplöjd mark kvar att köra på. Sedan vände vi traktorn igen och började den sakteliga resan hemåt på asfaltvägen. Jag åkte bakom och varnade med varningsblinkers eftersom Tobbe skulle bli tvungen att ta ur svängen rejält när de skulle svänga i en skarp högerkurva. Det var väldigt jobbigt för hans armar att styra en 5 ton tung traktorn med enbart rattstyrka.....Tror ni de trevliga bilisterna på 90-vägen förstod mina signaler..........nej knappast! De körde som idioter och såg rött så fort de fick syn på en traktor. ( trots att det var inte bara en utan två BLÅ traktorer......:)Och rött för idioter är förstås grönt, dvs full fart, de passade på att köra om över heldragna linjer precis där det var kurva med skymd sikt. Bara tur att inget hände!

Det kändes lugnt när vi kom in på vår lilla grusväg......nu står traktorn på gårdsplanen och väntar på service och nya delar. Tur att det inte var lastartraktorn för den behöver vi varje dag! Calle tog den och åkte ut och plöjde klart vändtegen så nu är i alla fall plöjningen klar för i år!

....den nyfikne kan kolla i min dagbok på Arla

1 Kommentarer

isac  •  Nov 14, 2013 15:29
Bra bilist förklaring