Arlabloggen

Underhåll

Idag har Mattias på Alvesta Elinstallation bytt trasiga lysrörsarmaturer i kostallet. I lördags eftermiddag blev det svart i stallet pga att en armatur hade bränt ihop. Som tur var kom Mattias förbi och kopplade bort det trasiga så vi kunde mjölka vidare.

Vi har även bytt vattenpump i den djupborrade brunnen. Det var dåligt tryck i vattensystemet och flödet var för litet för att det korna skulle kunna dricka tillräckligt. Var 6:e månad måste pumpen hissas upp och en ersättningspump skruvas dit och sänkas ner. Idag tog vi lastmaskinen till hjälp när den skulle hissas upp pga av att det är svintungt att dra upp pump och slang med handkraft.

Jag, Pappa och Pierre är igång med pumpbytet. Allt är täckt med järn. Vi har mycket järn i vattnet och det är därför pumparna sätter igen.

Brunnen är 220 meter djup men pumpen hänger på 100 meter.

Här är kalven Stjörna som är nyfödd. Alla nyfödda kalvar får täcke på sig det första dygnet för att hålla värmen och torka snabbt. Det är inte bara pudlar som har kläder på sig, även kalvarna på Dansjö bär vintercollection.

När kalven Stjörna efter någon vecka lärt sig dricka ordentligt får hon gå tillsammans med sina systrar i kalvavdelningen. Här springer och sprätter kalvarna i härlig höstvetehalm.

2 Kommentarer

Erling Larsson  •  Feb 05, 2012 22:19
Hej, Såg ert täcke på kalven. Vart köper man det ? Vilket är märket ? Är det hållbart och sitter kvar på kalven ? Hör gärna av er ! Hälsningar Erling
Joachim Aaby-Ericsson  •  Feb 08, 2012 08:05
Hej. Vi har köpt kalvtäcken av företaget semex. Det är bra kvalitet som tål att tvättas många gånger och dom sitter faktiskt väldigt bra på kalvarna. Hälsning Jocke