Arlabloggen

Halka och nyförvärv

Det har snöat ordentligt sista dagarna i småland. Pierre Wikner som jobbar hos oss har arbetat intensivt med att röja snö från vägarna. När han körde hem för dagen fick han lämna plats för en bilist som inte ville hålla åt sig och Pierre gled ner i diket.

Jag och pappa Magnus fick ge oss iväg sen kväll och bärga L70 lastaren. Den gamle Caterpillaren fick rycka in. En snäll lantbrukare som heter Gunnar Holmqvist försökte dra upp L70:n med sin Case IH traktor, men vägen var hal som såpa så han fick ge upp.

Pappa var måttligt road av kvällsaktiviteten.

Tack vare ett sylvasst skopstål kunde vi sätta ner det i den isbelagda vägbanan och bryta loss L70:n sakta men säkert.

Den duktiga kossan 627 Zwarta har skadat sig lätt på ett bakben. Hon får bo i en box i natt för att vila sig. Hon är inte riktigt nöjd, hon tittar mot ko-kompisarna i grupp ett och råmar.

Kossan Källunda bor i grannboxen och ska kalva vilken dag som helst. Hon verkar väldigt nöjd när hon vilar i den halmade boxen.

Idag har jag även varit och hämtat en nybyggd dumpersvagn hos Utnäs industri utanför moheda. Johan Bengtsson som är en skicklig smed har gjort ett gediget arbete.

Tippvinkeln är bra och det finns ingen risk att det hänger kvar något på flaket. Dumpersvagnen skall främst användas till byggen och stenbortkörning där tuffa tag behövs.