Arlabloggen

Hungriga rådjur och trasig mjölkbil

Nu när det är mycket snö kommer rådjuren allt oftare in i trädgården för att äta nypon från rosenbuskarna. Det är rätt fina att titta på när vi sitter och äter lunch. Genom andra fönstret såg vi hur mjölkbilen kom för att hämta mjölken. Men efter en stund började vi undra varför det tog så lång tid. Normalt brukar det bara ta några minuter att tömma tanken vända och åka härifrån.

Calle lämnade spagetttin och stövlade ut för attt kolla vad som hänt.-Och jag tätt efter-nyfiken som jag är och lite orolig att det skulle ha hänt något med mjölken....

Det var en gummipackning som gått sönder och fastnat i mjölkpumpen. Calle och chaffören hjälptes åt att skruva isär kopplingarna men det visade sig var ett rätt mystiskt fel för när en krankoppling blivit åtdragen började det läcka i en annan. Man började nästan tro att någon spelade oss ett spratt, men med lite äkta bondkraft höll det till slut tätt igen. Vi drog en lättnadens suck för det är ju snart dax att mjölka igen och innan dess måste ju tanken bli tom och diskad så vi kan fylla på  mer god mjölk. I övermorgon kommer mjölkbilen tillbaka igen för att hämta nästa lass. Den hämtar ungeför 2500 liter per gång från våra kor, men det varierar lite beroende på hur många kor som ger mjölk för närvarande.