Arlabloggen

Väderberoende

I år blir vi verkligen varse hur väderberoende vi bönder är. Det blir lite stillestånd i skördearbetet så fort det regnar. Sedan tar det ny fart igen.... Igår gjorde vi nästan rekord i "allt på en gång".

Vi tröskade vårkorn och körde ensilage. Det var andra och tredjeskörd klövergräs som blev till en "limpa" bredvid silon. Här kör Jocke och packar grönmassan med lastmaskin. Både plansilos och tornsilos är fulla så vi får lägga ensilaget bredvid. Det har blivit massor av foder eftersom vi faktiskt har fått regn här på Öland i år. Det brukar inte bli så mycket ett vanligt år.

Göran tog en paus i arbetet och klättrade upp i tornsilon för att fotografera.

Så här långt har vi kommit på nya lagårn:

Lovisa och jag målade hela kvällen-så länge det gick att se något. Det är hur många kvadratmeter som helst som ska täckas med färg......men fint blir det! Jag tror att korna börjar längta efter sitt nya hem, för de rymde ur hagen och promenerade nyfiket omkring på bygget. Nu har vi med andra ord även färsk koskit i bråten. De kanske också kom ut för att jag hade glömt att koppla på elen på staketet, vem vet?

Som grädde på moset denna något splittrade söndag lyckades vi, tack vare storasyster Kajsa som organiserade, ha Majas födelsedagsfest för kompisarna. I år endast en månad för sent. Det tar sig....

2 Kommentarer

mamman  •  Aug 29, 2010 21:03
OK , mamman organiserade och delegerade om det ska vara så noga
une journée à Bruxelles  •  Aug 27, 2010 12:22
[...] sedan ger hon mig äran för att ha organiserat ett lyckat barnkalas här, när sanningen mer var att jag målat om lägenheten, festat, målat, gått på spelning, städat, [...]