Arlabloggen

Avelskalv

Idag levererade vi en tjurkalv till Viking genetics. Det är ett stort nordiskt avelsföretag som föder upp tjurar och säljer tjursperma till många utav sveriges bönder. Vi anmälde en tjurkalv i vårvintern och han har genomgått flera tester och visat sig vara lämpad att bli en avelstjur. Konkurrensen är hård och man testar kalvens DNA och kan på så sätt få fram information om dess anlag. Bosse Johansson heter chaffören.

Motsträvigt följer han med upp på bilen. Han åker till Falkenberg där Viking genetics har uppfödningen av tjurkalvar. Ytterligare några tester kvarstår när han kommer fram till sitt nya ställe.

I bilen fanns en kompis. En tjurkalv som också är av så hög kvalitet att den ska åka till Viking genetics. Hej då hoppas vi ses igen, kanske i någon visningsring under rubriken världens bästa tjur.

2 Kommentarer

Joachim Aaby-Ericsson  •  Jun 11, 2010 08:42
Tack så mycket! Ni har ju redan lyckats med att få en världskändis. Denna kalven är från en inköpt Zwarta-kossa. Vi köpte henne i vintras (se tidigare repotage). Far heter Dundee morfar Mascol och mmf är Brett, mmmf är Blackstar. Hälsningar Dansjögänget.
Kerstin Persson  •  Jun 11, 2010 08:28
Grattis! Vi i Arbelunda håller tummarna.