Arlabloggen

Sällskapssjuka kor

Nu är mjölkkorna på bete på dagarna. Man kan ju tycka att de skulle vara ganska trötta på oss skötare efter att ha varit helt beroende av oss hela vintern. Så är det inte alls. De är så otroligt sällskapssjuka. Idag gick jag ut i hagen för att sitta och njuta av att se dem beta i lugn och ro. Så här blev det:

En flock kor som inte kunde komma nog nära sin matte! Visst är de underbara, otroligt charmiga djur? Undrar om det är sådana här stunder som gör att vi mjölkbönder faktiskt orkar jobba så mycket som vi gör? Villkorslös kärlek från en ko.

2 Kommentarer

Kerstin Persson  •  Jun 04, 2010 21:41
Jaa, det verkar faktiskt som om öronen alltid är svarta, eller bruna på en brunvit ko. Vi har ett par helvita kor, men nog är öronen färgade alltid.
mia  •  Jun 02, 2010 09:56
Visst är kor fantastiska djur!!! Tyvärr har jag inte förmånen som vuxen att leva nära dem men som barn gjorde jag det och det kan ingen ta ifrån mig!! En liten undran...någon har påstått att svart/vita kor ALLTID har svarta öron? ÄR det verkligen så? Jag kan ju inte köra förbi en äng här i Skåne utan att nästa köra av vägen för jag måste kolla om det är sant....är det sant?! Mvh Mia i Helsingborg