Arlabloggen

Vårprimörer

Idag måste jag medge att jag var ganska tjurig på förmiddagen. Saken är den att vi har lite ladugårdsledigt varannan helg, och försöker då göra roliga saker med barnen. Gårdagens lediga lördag gick åt till att ....jobba ikapp. Vi provmjölkade, vilket måste göras en gång i månaden för att kunna beräkna vad korna behöver för fodergivor. Vi stängslade och flyttade djur till nytt bete. Två små nya kalvar föddes och vips så var det sen lördagkväll. Den lediga söndagen började på samma vis. Stutarna skulle ha nytt bete. Det var bara att dra på sig overall och gummistövlar. Stängselutrustningen ligger så här års stand-by på flaket till bilen. Ut i markerna och upp med släggan! När vi gick där , Göran och jag, fick vi plötsligt en vacker syn för ögonen. En stor häxring full med vårmusseroner. Då glömmer man allt och bara plockar svamp. Snacka om bonus på jobbet! Till kvällsmat blev det sedan smörstekta vårmusseroner, omelette och kokt sparris från egna , mycket misskötta, trädgårdslandet utdrygad med lite köpt.

2 Kommentarer

Marie Nikolouzos  •  Maj 17, 2010 11:48
Hej Kerstin, jag söker härliga familjer till ett program på TV4 och undrar om du har något tips på nån familj som bor lantligt, har bondgård... Jag jobbar med ett relationsprogram till TV4 som kallas “Par på prov”. Programmet bygger på att två familjer som lever i olika miljöer “byter mammor” med varandra i 10 dagar. De första fem dagarna lever mamman efter nya familjens levnadsvanor med jobb och regler. Andra halvan av perioden får mamman anamma sina egna regler som nya familjen får leva efter. Båda familjerna har ett kamerateam hos sig regelbundet som följer utvecklingen. På den tionde dagen är det dags för en kär återförening som oftast säkert slutar i glädjetårar. Tanken är att man ska få en “aha”-upplevelse över saker man kan förändra hemma, eller kanske en upplevelse över hur bra man har det hemma. Vi är öppna för alla förslag! Tack på förhand! Hälsningar Marie Nikolouzos 08 - 503 07 856 marie.nikolouzos@mastiff.se
Kerstin Persson  •  Maj 17, 2010 14:12
Jag har svårt att komma på någon som kan tänkas ställa upp. Mina egna bondungar (som fick lära sig jobba innan de var så gamla att de kunde uttala ordet "nej" ) hade säkert tyckt det var skönt att slippa mamman några dagar, men korna skulle sakna sin matmor.