Arlabloggen

Personaldag

Idag tog vi med vår personal på hemlig resa. Vi började förmiddagen med ett studiebesök på Orraryds gård utanför Ingelstad. När vi kom dit fikade vi i deras personalrum. Efter fikat drog vi på oss skyddskläder och är nu redo för en tur i laggårn. Från vä: Alexandra (Olegs fru), Pernilla Ehlert, Valentin Kirillov och Oleg Moroz.

På Orraryd mjölkas korna med robot. Det är mycket farscinerande att det fungerar så bra. Vi studerar hur korna frivilligt går in i robotbåset och blir portionerade en skvätt kraftfoder. Under tiden jobbar en robotarm med rengöring av spenar, påsättning av mjölkmaskin och mjölkning.

En utav ägarna Magnus Carlman förklarar för Oleg hur systemet fungerar.

Det är underbart vårväder ute. Vi behöver all sol nu efter den hårda vintern.

Personaldagen avslutas med en middag på Solvikens pensionat i Ingelstad. Vi frossar i fläskfilé och får en härlig glass till efterrätt. Det är roligt att träffas utanför jobbet då och då. Man hinner prata om lite av varje. Från vä: Valentin, Pernilla, Alexandra, Jocke, Anna-Karin, Oleg och Magnus.

Under tiden när vi varit borta har Bror Jonasson skött eftermiddagsmjölkningen hemma. Han ställer alltid upp när vi vill vara lediga allihopa samtidigt, för det är svårt annars. Tack Bror.

1 Kommentarer

Ingrid Glans  •  Apr 02, 2010 02:10
Tack Bror för visning av hur man mjölkar kossorna hos er! Barnen pratade om detta hela helgen! Jag är säker på att de även kommer att föra sina kunskaper vidare på dagis och fritis!