Arlabloggen

Våra nyfödda kalvar

Vi har många nyfödda  kalvar i stallet just nu. Första tiden efter födseln får kalvarna vara i ensamboxar som vi kallar det.

Där får kalven vila efter förlossningen och komma igång att äta bra. Detta är en  kvigkalv som heter Svana.

Kvigkalven Vira .

En tjurkalv. Vanligtvis döps inte tjurkalvarna. Ibland får de namn utav våra barn som gärna hälsar på hos kalvarna.

Vira och tjurkalven är grannar. De stannar i ensamboxarna ungefär en vecka för att sedan flytta till gruppbox ihop med andra kalvar.

En tvillingsyster till Vira. Hon bär också namnet Vira eftersom hondjuren ärver mammans namn.

En kvigkalv som heter Gullros.

Dessa två kalvar är släkt och heter Bjuty. Mamman till 3124 är mormor till 3125. Båda kalvarna har samma pappa. Pappan heter Linné och används flitigt av mjölkbönder i hela Sverige.

Denna kalven heter Starlet och är min fru Anna-Karins kalv. Hon köpte mormorsmor till kalven åt sig själv i morgongåva. Starlet-familjen härstammar från USA och är efter en embryoimport som gjordes på 90-talet.

1 Kommentarer

karin blecko  •  Apr 12, 2011 12:13
Hur kan ni separera ko och kalv? Detta måste vara ett fruktansvärt trauma för dem båda. Att sedan sätta kalven i ensambox är det verkligen möjligt!!! Detta läser man inte så ofta på era mjölkförpackningar. Fullkomligt bedrövlig behandling. Inget annat djur mig veteligt får man separera eller sälja innan många veckor gått. Men kor kan man visst göra hursom helst med. Karin// väldigt besviken