Arlabloggen

En god fortsättning-får det bli

God Jul
Det där med julhälsning snöade inne i år. Så här efteråt skrattar vi alla åt denna julen på Öland. Kajsa påminde mig om att jag hade sagt förra julen att " nästa jul när vi har mjölkningsrobotar och korna på ett ställe, då blir det annorlunda". Som ni säkert förstår syftade jag på mängden arbete och att vi i år skulle kunna mysa och umgås ordentligt med alla våra sex döttrar. Mammor ska ju alltid få rätt, så annorlunda blev det! Jag, småtjejerna, en del julmat och klappar åkte till vår "semestergård" i Valsnäs , 5 km hemifrån den 23 december. Maja och Matilda skulle hjälpa mig att fixa iordning eftersom jag är lite konvalescent efter en stor operation. När vi vaknade på julaftonsmorgon såg det ut så här utanför huset:

Snöstorm på Öland
Vägarna var igensnöade. Det blåste så hårda vindar att snöröjarna inte hann med och en vanlig lastmaskin förslog inte på långa vägar. Kort sagt vi var insnöade i Valsnäs. Göran, Kajsa och Lovisa och Jocke som skulle jobba lite hos oss på julafton var insnöade i Arbelunda. Jenny, Fia, Johan och Valle var insnöade i Bredsättra.  Det var en väldigt märklig känsla att sitta en halvmil från varandra, men inte kunna fira jul ihop. Familjen var splittrad på tre ställen, eller egentligen fyra för hunden vi släppte ut en stund sprang till grannen där hon blev kvar till juldagen. På annandagen blev det julafton för oss- och det gick lika bra det.

Inget ont som inte har något gott med sig: jag såg Kalle och hans vänner för första gången sedan jag blev mjölkbonde. Han var sig precis lik!