Arlabloggen

Aj,aj- onda fötter

Förra veckan verkade våran klövverkare klövarna på korna. Egentligen vet vi inte riktigt vad som hänt efter det, utom att vissa av våra älskade kor har fått riktigt ont i fötterna.

Göran sliter som besatt med att "klossa klövar", dvs man limmar på en trä- eller gummikloss på den friska klövdelen på kon. Då kommer den onda klöven upp lite grann och nuddar inte golvet när kon går. På så vis slipper hon det onda.

Här pysslar Göran med Kronas bakklöv. Vi har en liten lätt flyttbar verkstol att ta till när vi grejar själva. Inte en sådan där stor med mycket tekniska finesser som klövverkarna har.

Limmet värms så att klossen fäster ordentligt. Bandaget sitter på plats runt den onda klöven. Med platåsko blir det lättare att gå igen. Det har varit en slitsam och bekymmersam vecka för Göran, veckan som gått. Jag har legat på sjukhus, mycket ska göras inför julen så att vi kan ta det lite lugnare då. Blir det sjuka eller krassliga djur går det dock före allt annat att ta hand om dem, så att de blir friska och mår bra igen.