Arlabloggen

Familjen Persson-Bergs nya liv

Det har varit några hektiska veckor sedan vi flyttade in i nya ladugården. Vi har upplevt stress, hårt arbete och nattvak, men också möjligheterna till ett "normalt" arbets- och familjeliv när allt flyter på. Som sagt måndagen den 4:e oktober flyttade vi in. Då lockade och pockade vi och knuffade in motsträviga kor i robotarna.

Här står Björn, Viveca och Lovisa och tar en liten paus medan två kor mjölkas. De flesta korna lärde sig supersnabbt och blev bästa kompis med roboten. Kan bero på att de får gott kraftfoder i roboten under tiden de mjölkas. Matildas ko Brunetta slog rekordet. Hon galopperade gången ner, sprang tvärs över ladugården till foderbordet där hon åt lite ensilage, gick med bestämda steg fram till kraftfoderfållan och åt. Denna makalösa dam hann med tre varv i ladugården medan de andra knappt han runt. Vi skrattade så ögonen tårades åt henne!

Det slitigaste de här första veckorna har varit att inte grovfoderhanteringen blev riktigt färdig i tid. Kor behöver mat, och mycket mat, så vi har kört in en batteritruck med ensilage varannan timme dygnet runt. Lätt att hålla sig för skratt. Jag tyckte nästan det var som att få en bebis igen, fast utan det roliga med bebisen om ni förstår.

Så i lördags blev äntligen även bandfodret som ska transportera in ensilaget färdigt. Underbart!

Ljuvligt och tur att det kom igång. Jag hade nämligen bjudit hit en kollega från Danmark och hennes barn att fira vår första lediga helg . Det hade blivit ganska misslyckat om vi skulle hålla på och köra batteritruck.

Nu fick vi en underbar hösthelg med vackert väder och lite ledighet. Vi passade på att gå med barnen till skogen och grilla korv eller pølser som barnen lärde sig att det heter.

2 Kommentarer

Joachim Aaby-Ericsson  •  Okt 24, 2010 10:50
Grattis till nya kostallet och stort lycka till med produktionen önskar Jocke med kompani
Kerstin Persson  •  Okt 25, 2010 19:07
Tusen tack! Det är jätteroligt, men tusen nya saker att lära sig.