Arlabloggen

Kalvar som leker

Kom igen så busar vi!

Okey! Det går runt runt runt...

och runt igen..

skutt, skutt....

och bakutspark... Kalvarna busar ofta med varandra, särskilt glada blir de när man slänger in ny halm till dem. De tänder till och det blir extra busigt.

5 Kommentarer

Joachim  •  Jan 27, 2010 14:34
Hej Hanna. Vi har tre raser på gården. Ca 40% av djuren är av rasen SRB (Svensk röd och vit boskap), 58% är av rasen Svensk Holstein och ett 10 tal djur är av rasen Svensk Jerseyboskap. Vi satsar mycket på avel och säljer årligen någon tjurkalv till Viking genetics. Det är ett företag som jobbar med att förse sverige och nordens bönder med bra semintjurar. Vissa kor som vi inte är riktigt nöjda med semineras med köttrassperma. Det kan vara egenskaper som ex låg mjölkavkastning eller dåligt temperament. Då vill vi inte ha avkomma till mjölkproduktion av dessa kor utan en köttraskalv föds upp till slakt istället. Hälsningar Jocke.
Hanna  •  Jan 25, 2010 16:39
Jaha, hehe nu läste jag vidare och såg vilken ras den var =D
Hanna  •  Jan 25, 2010 16:38
Hej Joachim! Har du flera olika raser på djuren? Tycker att en av kalvarna, den ljusa ser lite annorlunda ut, mer åt en köttras. Kul att du bloggar om ditt jobb, min morbror har en gård utanför Norrköping, så är rätt insatt i hans jobb, men alla har det ju olika! Ska fortsätta läsa den här =D
Joachim  •  Jan 18, 2010 09:34
Hej Lena vi har ett omväxlande jobb. Man måste tycka om problemlösning och vara flexibel i sitt tankesätt. Dessutom är det en livsstil att vara lantbrukare. Jobb och fritid hänger ofta ihop. Med varma hälsningar Joachim.
Lena  •  Jan 17, 2010 21:15
Hej Joachim ! det är roligt att följa ditt liv i både glädje och bekymmer, jag tänker på nya skuttnande djur och problem med maskiner som inte håller. Det gäller att vara en tusenkonstnär förstår jag. Eller kan du byta tjänster med bönder i närheten, ifall du nu är specialist på t ex hjullastare. Hoppas att kylan ger sig. Här i stan gnäller vi för lite is på trottoaren. Hos dig märks snö och kyla mera. Lycka till och tack för fina bilder ! hälsningar Lena