Arlabloggen

Servering av kornas middag

Idag har vi utfodrat korna, precis som alla andra dagar. Korna får mat 2 gånger/dag, morgon och kväll. Här synes fodervagnen som vi kör med i kostallet. Den kallas för mixervagn.  Alla foderkomponenter tippas i vagnen med hjälp av hjullastare och foderskruvar. Sedan mixas fodret i ca 10 minuter för att få en välblandad middag. Mixen är mycket smaklig för kossorna, dom trängs gärna när fodret precis är utkört på foderbordet för att komma åt godsakerna.

Kossorna har fri tillgång till mix hela dygnet. Vi vill att dom ska äta så mycket som möjligt för att dom ska må bra och mjölka mycket.

2 Kommentarer

Anna  •  Dec 03, 2009 16:11
Hej Joakim! Så kul att se ett nytaget (antar jag) foto på en "gammal" klasskamrat när man letar glögg- och julrecept på Arlas hemsida. Verkar som om du har fullt upp, lycka till med bloggandet. Vänliga hälsningar Anna E från 9B Hagaskolan
Joachim  •  Dec 05, 2009 13:30
Hej Anna ! Vad roligt att höra av en klasskompis från 9:an. Kul att du kollar på bloggen. Här på gården är det fullt upp med ungar, kor och massor med jobb. Ha det bra, hälsning Jocke.