Arlabloggen

Lyckad vildsvinsjakt

Efter att ha suttit flera kvällar och väntat på vildsvin kom dom till slut. Två grisar kom till ett av majsfälten för att käka majsrester. Tack vare snötäcket är det lätt att se grisarna. En gylta och en mindre galt blev kvällens byte. Det var två riktigt bra matgrisar, lagom gamla. Nu skall grisarna fraktas hem till slaktboden för att hängas upp och tagas ur (det innebär att man rensar ut inälvorna).

4 Kommentarer

Carl Uppman  •  Maj 09, 2013 15:17
Hemma har vi skjutit tre grisar under hösten,vintern. Sedan hade jag en gylta som jag fodrade fram till våren. Jag hoppades att hon skulle få kultingar i sommar. Plötsligt försvann hon. Grisarna har nog tyvärr försvunnit på ett relativt område. Är det färre grisar nu ? Jag förstår inte varför det skall vara förbjudet att fånga smågrisar för att senare föda upp dem i ladugården. Och varför får man inte ha halvtama mufflonfår nära gården ? Det är bara stadsbor som skall bestämma hur man skall leva å landet.
Carl Uppman  •  Dec 27, 2012 17:41
Hej ! För skogsbönderna är vildsvinen ett bra villt i lagom omfattning. De gör nytta i skogen. Det blir annorlunda för bönder som har djurhållning eller odlar spannmål. Jag tycker att det skall vara en hård skyddsjakt i sättbygden medan jakten i skogsbygden blir annorlunda. Vildsvinen är inte svårjagade.
Joachim  •  Dec 31, 2009 06:36
Tack Lena. Vildsvinen är mycket svårjagade och är nattaktiva djur. Man blir trött på dagen av sömnbrist. Men vi måste skjuta bort dem för de orsakar skador för flera hundra tusen varje år bara på våran gård. Dessutom är dom inte roliga att varken ha i trädgården, på golfbana, fotbollsplan eller i fronten på sin bil. Gott nytt år. Hälsningar Jocke.
lena frändberg  •  Dec 29, 2009 13:02
Hej! Vilka fina bilder! det är ju tur att det är ngn som jagar dessa vildsvin som bara ställer till elände. Gott Nytt År