Arlabloggen

Tvillingfödsel

Idag har vi tvättat lysrörsarmaturer i kostallet så att det blir riktigt julefint.

Det var en förlossning med komplikationer när tvillingtjejerna kom till världen.

Den större kalven med brunt huvud kom först. Den låg upp och ned så den fick vi vända rätt innan den kunde hjälpas ut. Tvilling nummer två kom med bakbenen först och var väldigt svag, men efter lyckade upplivningsförsök började den till slut att andas. Det är ofta komplikationer, fellägen vid tvillingfödslar på ko och det slutar ibland med att den ena eller båda kalvarna dör.

Är det någon som har bra namnförslag på våra tvillingtjejer? Deras släktnamn är Källunda, det är en kofamilj som har funnits väldigt länge på Dansjö.

4 Kommentarer

Marina Åström  •  Dec 16, 2009 22:27
Hej! Råkade se er sida när jag gick in på ARLA. Min bonusdotter Catti bor i Växjö sen mer än 10 år tillbaka, hon kom först till Tingsryd från Kiruna. Har sambo & 2 barn som heter Viggo & Elvira. Döp era kalvar till IS & SNÖ som en hyllning till det som förde Catti till Småland genom hockeyn. Catti Sammelin & Marcus Andersson heter barnens föräldrar.
Joachim  •  Dec 18, 2009 00:15
Hej Marina! Vi fick en IS och en SNÖ-Kalv idag, tack för namnförslagen God-Jul. Hälsningar Jocke.
Martin Immonen  •  Dec 13, 2009 16:53
Tjena Dansjögänget! Vi har ett förslag på kalvarnas namn, nämligen Lili o Sussie... Hoppas ni har det bra, ses till nyår. Mvh 3 M
Joachim  •  Dec 18, 2009 00:22
Hejsan 3 M familjen! Vi mår bra. Det passar bra med Lili och Sussie. Lili är den minsta men också den piggaste. Vi ses. Hälsningar Jocke.