Arla Köket Kesella kvarg i två nya somriga smaker – hallon och rabarber

Lästid
1 min
Publicerad
27 april 2011
Kontakter:
Presskontakt

Lagom till våren och sommarens alla kalas lanserar Arla två nya varianter av storsäljaren Arla Köket Kesella kvarg i smakerna hallon och rabarber. Produkterna har en frisk och naturlig smak och innehåller goda bitar av hallon respektive rabarber. Nyheterna är lika goda i tårtor, cheesecakes och smoothies som att ätas precis som de är. I samband med lanseringen av nyheterna moderniseras designen för hela sortimentet. Produkterna finns i butik från vecka 18.

Kvarg är en populär produkt i svenska hushåll och under det senaste året har efterfrågan på kvargprodukter ökat med 29 procent*. Det hör delvis ihop med produktens fördelar när det gäller bakning och matlagning. I dag är volymandelen av smaksatt kvarg 16,5 procent av totalmarknaden för kvarg. Lanseringen av Kesella kvarg i smakerna hallon och rabarber är ett ytterligare led i Arlas produktutveckling av goda och inspirerande nyheter på en växande marknad.

Arla Köket Kesella kvarg – hallon respektive rabarber är tillverkad av vanlig naturell kvarg som smaksatts med naturliga råvaror. Produkterna innehåller små bitar av hallon respektive rabarber och har en fetthalt på 7,5 procent. Arla Köket Kesella kvarg finns sedan tidigare som naturell i två olika fetthalter, 10 procent och 1 procent samt en variant som är smaksatt med vanilj med en fetthalt på 7,5 procent.

I samband med lanseringen av de två nya smakerna uppgraderas förpackningsdesignen för hela sortimentet. Syftet är att skapa ett modernare uttryck samtidigt som produkterna ska synas bättre i butikshyllan.

Arla Köket Kesella kvarg hallon och rabarber finns i butik från och med tisdag vecka 18 och har ett cirkapris på 14 kronor.

* Nielsen Company, DVH volym rullande helår till och med vecka 12, 2011.

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods AB, tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76