Bjud på

Street food I sommar

Finns det något härligare än att spendera tid utomhus en varm sommardag? Det tycker inte vi! Så – bjud hem vännerna, laga lite härlig och enkel mat att äta på stående fot, låt musiken spela och skratten flöda.

Street food är egentligen lagad mat som säljs på allmän plats, exempelvis på en marknad. Maten säljs ofta från en foodtruck och ofta är det såkallad "finger food" som säljs, alltså mat man ska äta med händerna. Väldigt roligt koncept tycker vi och skaffade oss en foodtruck! 

Vi körde hem till vår Instagramföljare Jennie och överraskade hennes gäster med härlig street food-mat som vi lagade direkt i vår foodtruck. Riktigt roligt och väldigt lyckat! Men du behöver självklart inte ha en foodtruck för att ställa till med street food-fest. På denna sida har vi samlat de bästa recepten för en somrig gatufest!

Våra bästa street food-recept

Street food-fest
Vi ställde till med

Street food-fest

Ta en titt på hur det såg ut när vi överraskade vår Instagramföljare Jennie på hennes 35-årsdag! Två fantastiska kockar lagade street food-mat i en foodtruck, solen sken, musiken strömmade ur högtalarna och allas humör var på topp! 

Inspiration & recept för en lyckad

Sommarfest

Street food-mat i alla ära, men det finns självklart massor med andra recept att bjuda på. Här har vi samlat massor med somriga favoriter. 

Till recepten