Kladdkakeracet 2017

Tävlingsvillkor Hur går tävlingen till?

Tävlingen är öppen för alla baksugna mellan 10 och 14 år. Det är fritt fram att tävla med flera bidrag. Ju fler bidrag, desto större chans att komma till final!

  • Man ska vara mellan 10 och 14 år för att tävla (året man fyller 10 respektive 14 år). 
  • Kladdkakans form är du fri att fantisera kring, se bara till att den räcker till flera personer, gärna minst 10 bitar.
  • Vi vill att smör ska ingå (det blir så mycket godare!) men i övrigt är ingredienserna valfria.
  • Du behöver inte köpa eller beställa något för att vara med och tävla. Det är bara att släppa loss bakglädjen!
  • Receptet är ditt eget och kladdkakan måste förstås bakas av dig själv. Det är lite knasigt att dra upp en mamma eller pappa på scenen!
  • Ni får vara flera personer kring samma bidrag. Kanske har du och din bästa bakkompis skapat ett recept tillsammans – ja då tävlar ni tillsammans också! Så länge din kompis är 10–14 år förstås.

På finalen

De tävlande tar själva med sig ingredienser och formar som kladdkakan ska bakas i. Finalisterna får 30 minuter på sig att laga kladdkakan (tiden för kakan i ugnen ingår inte i dessa 30 minuter). Sockerbagarna Magnus Johansson och Tony Olsson finns på scenen som extra hjälp. En professionell jury smakar, bedömer och korar en vinnare.

Vad vinner man?

Alla 15 semifinalister får en kokbok från Arla Köket. Alla finalister får, förutom äran, Magnus Johanssons bok Lyckas med choklad, diplom, en pokal samt tävlingskläder i form av Bak- & Chokladfestivalrock, förkläde och mössa. För den som vinner hela Kladdkakeracet väntar dessutom en praktikdag hos en professionell konditor.

Får jag ta med min familj?

Jajamensan! De tävlande får ta med sig närmaste familjen till tävlingen. Arla bjuder på både resa och boende.

Hur tas finalistbidragen ut?

En jury bedömer alla bidrag som kommer till Arla innan den 27 augusti 2017 och väljer ut 15 recept som går vidare till semifinal. Arla bakar den upp semifinalisternas bidrag i Arla Köket provkök och efter att ha provsmakat alla (MUMS!) tar vi ut 6 finalister. Juryn är en snäll jury bestående av representanter från Arla och Bak- & Chokladfestivalen.

De glada finalisterna blir kontaktade via telefon. Vinnaren kommer också publiceras med namn, ålder och ort på www.arla.se

Juryn utser finalisterna, och sedan vinnaren, baserat på de bidrag som juryn anser vara de mest kreativa och goda. Juryns beslut kan inte överklagas.

Så behandlar vi recept och personuppgifter

Genom att du skickar in ditt bidrag till tävlingen innebär det att Arla kan publicera det på www.arla.se. Tyvärr har vi inte möjligheten att skicka tillbaka bidragen efter tävlingen är avslutad. Så glöm inte att ha kvar en kopia hemma.

De uppgifter som du lämnar om dig själv när du skickar in bidraget, kommer vi att behandla för att kunna administrera tävlingen. I samband med publicering av finalisterna kommer namn, tävlingsbidragets namn samt, en av Arla nytagen receptbild, att publiceras på www.arla.se.

Om du vill be oss ändra felaktiga personuppgifter eller önskar mer information kring behandlingen av dina uppgifter kontakta gärna Arla Foods, Digitala Avdelningen, 105 46 Stockholm.

Genom att godkänna dessa Allmänna Tävlingsvillkor godkänner du personuppgiftsbehandling ovan. Observera, för att tävla krävs vårdnadshavares samtycke till personuppgiftsbehandling.

Inga anställda på Arla eller Stockholmsmässan får delta i den uppskattade tävlingen. Inte make och barn till anställda heller.

Arla kan tyvärr inte ta ansvar för om tävlingsbidrag försvinner, skadas, sänds fel eller blir för sent levererade till Arla. Inte heller kan Arla ansvara för eventuella tekniska svårigheter eller problem som kan påverka din anmälan eller slutresultatet av tävlingen.

Det var allt. Lycka till!