Love frukost Therese Klockare

"TÄNK ATT DET BLEV JAG AV ALLA FINA BILDER"

Att som vinnare direkt ge beröm till de andra tävlande, det känns som något typiskt för Therese Klockare. En 17-årig tjej som bor i Lindesberg utanför Örebro och går andra året i gymnasiet. Hon är stolt och glad förstapristagare i Arlas tävling #lovefrukost 2013 där över 3 000 deltog på Instagram med sina frukostbilder.

Thereses reaktion var; ”tänk att det blev jag av alla bidrag, det är verkligen jättekul för det var så många som gjort så fint!”.

– Frukosten är dagens bästa måltid. Därför satsar jag alltid extra på den. Den lägger liksom en grund för hur man mår resten av dagen. När jag gjort en riktigt god variant så brukar jag Instagramma den. Det var så en kompis tipsade mig om tävlingen som han läst om på en mjölkkartong, berättar Therese.

Therese Klockares vinnarbildTherese vinner med en bild där hon i glaset läckert varvat vaniljyoghurt, frysta hallon och al bran-pinnar.

– Just att använda frysta hallon gör att yoghurten blir ”glassig”. Dessutom är det snyggt. Vilket är viktigt för mig, för det som ser läckert ut smakar godare, säger Therese som går på Idrottscollage handboll, inriktning sam/sam på Lindesskolan.

Ha kul och må bra, att träffa kompisar, laga middag ihop eller bara hänga tillsammans, det gillar Therese. Precis som hon gillar att göra härliga frukostar.

– Jag kan ligga och fundera på kvällen vad jag ska hitta på nästa morgon. Mest frukostfixar jag förstås på helgerna när man har mer tid, men även i veckorna gör jag nåt gott och enkelt.

Att till exempel steka upp några äppelskivor i smör och kanel, som man sen lägger på havregrynsgröten går fort.

– Men då smakar gröten som äppelpaj, och det är ju väldigt gott. Det finns så mycket enkla saker man kan göra för att fixa sin frukost till något extra.

Följ Therese på Instagram - @thereseklockare

THERESE OCH FRUKOST

Hur hittade du #lovefrukost-tävlingen?

En killkompis tipsade mig eftersom jag brukar lägga upp goda frukostar på Instagram.

Vad äter du oftast till frukost?

Gröt och mjölk. Smothie med yoghurt, banan och bär. Saltat löskokt ägg på smörgås.

Frukost ”on the go”?

Banan, smothie i en flaska med yoghurt, bär och två ägg.

Lyxfrukost?

Bananpannkakor, vita bönor& bacon & stekt ägg och specialsmothie av vaniljyoghurt.

Råd till dem som inte äter frukost?

Jämnt blodsocker är bra. Äter man frukost så blir man mindre vrålhungrig och proppar inte i sig på lunchen.

Hoppar du någon gång över frukosten?

Ja, det har hänt men då känner jag mig tom både i magen och i huvudet.

Bra frukosttips?

Solrosfrön och pumpafrön på filen eller yoghurten är gott. Gröt med mjölk mättar bra. 1 dl havregryn+2 dl vatten + kanel mikras i 3 minuter. Med en enkel stavmixer fixar du snabbt en supergod smothie med till exempel vaniljyoghurt, frysta bär och om du vill ha extra protein kan du köra ner två ägg också.

Hittar du nya frukosttips på sociala media?

Absolut. Det är roligt hur alla delar med sig!