VASALOPPET

Under Vasaloppsveckan erbjuder Vasalopps-organisationen ett antal lopp som passar alla - från Barnens Vasalopp till Vasaloppet som är det äldsta, längsta och största långloppet i världen. Arla är på plats och bjuder på mjölk - Naturens egen sportdryck!

Under Vasaloppets vintervecka finns det åtta lopp att välja mellan. Det finns en utmaning för varje familjemedlem. 

I veckans första lopp, KortVasan, får alla från 12 år delta . Hela familjer skidar tillsammans de 30 kilometerna från Oxberg till Mora. TjejVasan lockar såväl elit som motionär. Det är glädje, svett och gemenskap i en härlig kombination. I UngdomsVasan får alla mellan nio och sexton år känna på hur det känns att åka in i Vasaloppsmålet till publikens jubel.

Öppet Spår är det perfekta loppet för dig som vill åka världens längsta skidlopp, men slippa tävlingsstress. Väljer du HalvVasan i år, väljer du kanske att åka 90 kilometer nästa år. I HalvVasan kan du också seeda sig till en bättre startgrupp i söndagens Vasalopp. StafettVasan samlar företag, kompisgäng och familjer. Fem sträckor från Sälen till Mora - en upplevelse utöver det vanliga. I Barnens Vasalopp, i Sälen och Mora, skidar de allra minsta i fäders spår. Alla är vinnare och alla får medalj.

Störst och sist. Veckans höjdpunkt är Vasaloppet - det äldsta, längsta och största långloppet i världen. Det är 90 kilometer naturskön upplevelse tillika ett mandomsprov, kanske en av de största utmaningar du kan ta dig an. I fäders spår för framtids segrar!

Här kan du läsa mer om Arlas partnerskap i Vasaloppet.

På dessa lopp kommer Arla kommer att finnas på plats för att dela ut mjölk - Naturens egen sportdryck. 

UngdomsVasan
1/3 Mora skidstadion

Öppet Spår
Söndag1/3 - Sälen - 90 km

Öppet Spår
Måndag 2/3 - Sälen - 90 km

HalvVasan
3/3 - Oxberg  - 45km

StafettVasan
6/3 - Sälen

Vasaloppet
8/3 - Sälen 90 km