Kosläpp 2019

Bergsgården – Jordala

5 maj klockan 11:00

Korna släpps 13:00

Bergsgårdsvägen 7

466 93 Sollebrunn

Vägbeskrivning

Från Alingsås kör till Stora Mellby, kör mot Främmestad, följ skyltningen mot Övre Jordala. Från Trollhättan ta väg 42 följ skyltning Kosläpp.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 11.00 och korna släpps ut på betet klockan 13.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren.

Arla bjuder på kall mjölk och bullar.

Övriga aktiviteter

  • Försäljning av gårdsprodukter.
  • Testa att mjölka träkossan.
  • Träffa hönor och kaniner – och provsitt gärna vår minilastare.

Parkering

20 kr/bil

Om gården

Bergsgården i Jordala drivs av Gert Lindqvist och sambon Veronica Berg, tillsammans har de sonen Ludvig samt två fosterbarn Fannie och Connie. På gården finns 65 mjölkkor i en lösdriftsladugård som mjölkas med en mjölkrobot 509. Det finns även ett 60 tal ungdjur.

Sedan 2014 driver familjen ekologisk växtodling och tillverkar glass och andra gårdsprodukter utan tillsatser. Till gården hör 170 hektar växtodling och 30 hektar skog. Till sin hjälp har de en halvtidsanställd samt timanställda och avbytare vid behov. 2015 företrädde de Sverige i svenskt mathantverk i Almedalen Gotland.

De står redo för omställning till ekologisk mjölkproduktion och önskar att öppna gårdsbutik i framtiden.