Kosläpp 2019

Västbo Mjölkgård – Kvissleby

26 maj klockan 11:00

Korna släpps 12:30

Västbo 23

862 32 Kvissleby

Vägbeskrivning

Från Sundsvall kör E4:an ca 12 km söder. Tag avfart mot trafikplats Nolby, till Västbovägen, följ skyltar. Från Hudiksvall kör E4 mot norr, tag avfart mot Kvissleby/Nolby, sedan direkt in på Västbovägen.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 11.00 och korna släpps ut på betet klockan 12.30. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Övriga aktiviteter

Bonden berättar om gården och om närproducerad mat. Hölassåkning, ponnyridning, träffa smådjur (höns, kaniner och får) fiskdamm, försäljning av hamburgare, dryck och kaffe.

Parkering
Kostar 20 kr.

Här på gården har vi 140 mjölkkor och lika många kvigor och kalvar. Alla djuren har en nybyggd och modern ladugård. Korna går lösa och kan själva välja när de vill ha mat och när de ska mjölkas under hela dygnet. Djuren har liggbås med mjuka madrasser och gummimattor att gå på så att det blir mjukare. Ryktborstar och klövbad finns tillgängligt för korna. Alla djuren är ute på bete från maj till september.

Vi som driver gården är Karl-Åke och Sara tillsammans med våra barn i familjen. Tillsammans med våra anställda hälsar vi er välkomna till öppen gård och kosläpp!