Kosläpp 2018

Österbo Gård – Löttorp på Öland

12 maj klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Näsgatan 23

380 74 Löttorp

Vägbeskrivning

Söderifrån: Dödevi 4 km norr om Löttorp väg 136. Sväng höger efter blå Dödeviskylt, Dödevi bygata. Efter 600 m sväng höger – Näsgatan. Följ vägen till stor gård med tornsilo.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Övriga programpunkter

  • Öppen ladugård. Se hur korna bor inne i ladugården och mjölkning med mjölkrobot.
  • Ostförsäljning från Kalmar Mejeri.
  • Ponnyridning

Obs! Kom i god tid så att ni hinner få parkeringsplats innan korna släpps!

Om gården

Gården ägs och drivs av Hanna Karlsson tillsammans med föräldrarna Rosita och Bertil. På gården bor Hanna, hennes sambo Rogge och deras två barn. Gården har även en anställd. Här finns 130 mjölkkor och 130 kalvar och ungdjur. Korna bor i en lösdriftsladugård där de kan gå runt och röra sig fritt. Korna mjölkas av två robotar. Gården har 130 hektar åker och 50 hektar betesmark. På betesmarkerna går kor och ungdjur och betar under betessäsongen. På åkern odlas vall (gräs) och majs till djuren. Större delen av gårdens mjölk säljs till Arla, men gården säljer även en del av mjölken på gården och till en lokal Ica-butik under namnet "Österbo gårdsmjölk".

Följ gärna Hannas arbete på gården och livet som bonde på Bondbönans blogg på Facebook.