Yasuragi och Nordic Choice Hotels

”ATT PÅVERKA MÄNNISKOR POSITIVT ÄR ETT VIKTIGT VERKTYG”

På Yasuragi och Nordic Choice Hotels är det en självklarhet att ständigt utveckla miljöarbetet. Här ska gästen känna trygghet i att allt från mat till spabehandling är hållbart i alla delar. Det målmedvetna arbetet har resulterat i en finalplats i Arla Guldko för andra året i rad.

”Det känns fantastiskt roligt att vi har gått till final i Arla Guldko även i år. En kvalitetsstämpel på att vårt hållbarhetsarbete utvecklas och ett kvitto på att hållbarhetsarbete är en naturlig del hos alla oss som arbetar här”, säger Gustav Stenbeck, Director Sustainability & Security, Nordic Choice Hotels.

Yasuragi i Saltsjö-boo ingår i Nordic Choice Hotels som har ambitionen att driva en hållbar verksamhet där lönsamhet, människor och miljö är lika viktiga. Det handlar lika mycket om att byta ut alla hotellkedjans duschmunstycken till snålspolande, som utvecklingsprogram för hållbart ledarskap. Yasuragi är en av hotellkedjans anläggningar som ligger i absolut framkant när det gäller hållbarhetsarbetet. Här har man bland annat tagit allt som har med mat och servering att göra till en ny nivå – matevolutionen, kallar man det.

”Vi sätter konkreta hållbarhetsmål ända ned på produktnivå. Maten ska maximalt utgöras av 30 procent kött, till exempel. Och självklart utan att gästen ens saknar en kötträtt”, säger Caroline Strindmar, hållbarhetsansvarig på Yasuragi.

Att påverka människor positivt är ett viktigt verktyg för att skapa en hållbar värld, menar Caroline och hennes medarbetare. Målet är att gästerna får kraft, energi och inspiration att göra bra saker när de kommer hem, för sig själva och för omvärlden.

Vinnarna i Arla Guldko koras vid den stora finalen den 27 april 2015 på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryn för Bästa Miljöarbete består av: Magnus Ek, kock, driver Oaxen Krog & Slip i Stockholm. David Kallòs, krögare med engagemang i Maryhill Mat och Möten/Berlin Bar i Lund. Per Rosengren, försäljningschef på Saltå Kvarn, ekologiskt matföretag i Järna. Anna-Karin Modin-Edman och Dick Due-Pedersen, Arla Foods.