Utsäljeskolan i Huddinge

”VI VILL GE ALLA SOM ÄTER MAT HOS OSS DEN BÄSTA MATUPPLEVELSEN”

Utsäljeskolans restaurang har eleverna i fokus. God mat tillagad från grunden är lika viktigt som ett varmt bemötande. Här är eleverna gäster som uppmuntras att ställa frågor om maten och säga vad de tycker. Att bli finalist i Arla Guldko blev en glad överraskning.

”Vi är överraskade över att ha kommit till final, det är otroligt roligt. Vi har inte känt oss redo att vara med i Arla Guldko tidigare. Men nu gjorde vi det”, säger Christian Burgi, skolrestaurangchef på Utsäljeskolan i Huddinge.

Målet är att ge alla som äter i skolrestaurangen den bästa matupplevelsen. Det inkluderar skolans drygt 500 elever, lärare och även allmänheten, som också kan äta på skolan. För att lyckas jobbar Christian och hans fyra medarbetare i köket med allt från varmt bemötande till att servera god och näringsriktig mat tillagad från grunden.

”Det är viktigt att tänka på att på en restaurang väljer gästen att gå just dit, men i skolan kan inte eleverna välja. De måste gå hit. Därför ska vi ge dem den bästa matupplevelsen varje dag”, säger Christian.

Rutiner, utveckling i lagom tempo och tydliga mål är det viktigaste för att skapa matglädje och utvecklas, menar Christian. De sätter mål inför varje läsår och styr hela tiden verksamheten mot målet.

Vinnarna i Arla Guldko koras vid den stora finalen den 27 april 2015 på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryn för Bästa Matglädjeskola består av: Paul Svensson, kock, matinspiratör och konceptutvecklare, driver företaget Pauls kök. Carina Andersson, driftansvarig kock, Tibro Kommun, Fågelviksgymnasiet, vinnare av Arla Guldko 2014 Bästa Matglädjeskola. Marianne Backlund-Hagberg, ordförande för Kost & Näring, en branschföreningen för kostchefer, måltidschefer, upphandlingsansvariga och kostrådgivare. Michael Bäckman, kock och matkonsult, Annerstaskolan i Huddinge. Monica Sander och Johnny Boman, Arla Foods