Tessins förskola i Nyköping

”MATEN ÄR EN SJÄLVKLAR DEL AV FÖRSKOLANS VERKSAMHET”

För tredje gången är de med och slåss om en Arla Guldko för sitt arbete med matglädje. Med ett stort engagemang, vällagad mat och ett tydligt pedagogiskt arbete tävlar Tessins förskola i Nyköping i årets upplaga av tävlingen.

”Att vi tagit oss hela vägen till final är verkligen ett erkännande och en bekräftelse på att det vi arbetar för och tycker är viktigt verkligen är det. Maten är för oss en självklar del av verksamheten som hela tiden knyts till förskolans övriga verksamhet”, säger Lillemor Eriksson, kock på Tessins förskola.

Kocken Lillemor har många års erfarenhet inom restaurangbranschen. Idag lagar hon mat till 110 barn och ett tjugotal vuxna på Tessins förskola i Nyköping.

På förskolan jobbar både Lillemor och en dedikerad pedagog med att förmedla matglädje i alla delar av verksamheten. Maten blir på så sätt en självklar del av det pedagogiska arbetet. När de pratar om olika kulturer i barngrupperna får till exempel Grekland, Syrien och Island sätta prägel på menyn.

Vinnarna i Arla Guldko koras vid den stora finalen den 27 april 2015 på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryn för Bästa Matglädjeförskola består av: Markus Aujalay, kock, driver Winterviken i Stockholm och Fjällpuben i Åre. Magnus Holmberg, köksansvarig för Ängens restaurang på Ängdala förskola, vinnare av Arla Guldko 2014 Bästa Matglädjeförskola. Elisabeth Frodell, matengagerad förskolechef. Karolina Sparring, kock, kokboksförfattare och matkreatör. Leif Olausson och Carina Thorstorp, Arla Foods.