Skogens förskola, Bandhagen

”ARLA GULDKO ÄR ETT JÄTTEBRA SÄTT ATT UTVECKLAS PÅ”

Med ett stort engagemang, tydliga mål och barnen i fokus arbetar Skogens förskola i Bandhagen med matglädje varje dag. Finalistplatsen i Arla Guldko ger både glädje och energi att utvecklas vidare.

”Det känns jätteroligt att vi tagit oss till final! Det här är ett bra kvitto på att vi är duktiga och det är också ett bra sätt för oss att nå ut ännu mer. Arla Guldko också ett jättebra sätt för oss att utvecklas på”, säger Anki Svensson, kock på Skogens förskola.

I förskolans stora och moderna kök tillagas all mat från grunden och det bakas bröd varje morgon. Med utgångspunkt i att alla barnen ska få i sig bra, nyttig och vällagad mat ställer kocken Anki höga krav på de råvaror som köps in. Nyligen blev förskolan den första i sitt område att bli KRAV-certifierad med 25 procent kravmärkta råvaror. I slutet av året siktar de mot att öka det till 50 procent.

Det doftar alltid gott och frestande från förskolans kök. Redan på morgonen när det kalljästa brödet bakas, på förmiddagen när köttbullarna steks och gräddsåsen kokas men även på eftermiddagen när müslin rostas i ugnen så det doftar äppelkaka i hela huset och ända ut på gården.

Vinnarna i Arla Guldko koras vid den stora finalen den 27 april 2015 på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryn för Bästa Matglädjeförskola består av: Markus Aujalay, kock, driver Winterviken i Stockholm och Fjällpuben i Åre. Magnus Holmberg, köksansvarig för Ängens restaurang på Ängdala förskola, vinnare av Arla Guldko 2014 Bästa Matglädjeförskola. Elisabeth Frodell, matengagerad förskolechef. Karolina Sparring, kock, kokboksförfattare och matkreatör. Leif Olausson och Carina Thorstorp, Arla Foods.