Love Food Café i Stockholm

”SNABBMAT SKA VARA TILLAGAD MED MYCKET KÄRLEK”

Love Food Café är en bakficka till restaurang Marie Laveau på Hornsgatan i Stockholm. Här får man sin egen designade sandwich och tillbehör. Långkokt och vällagat av kvalitetsråvaror. Finalplatsen i Arla Guldko betyder mycket för kaféet.

”Det känns väldigt bra och visar att vi är på rätt väg och att våra gäster uppskattar maten och konceptet, säger Michael Niegemann, som är en av de kaféansvariga.

Gästerna väljer själva vad sandwichen ska innehålla. Bland påläggen, som kännetecknas av den amerikanska söderns långkokskultur, finns allt från oxbringa, som kokat i lågtemperatur hela natten och chili som småputtrat i 14 timmar till portobellosvamp och krispig äggplanta. De tiotal såserna har alla sin säregna smak. Det finns även soppa och för den som vill hoppa över brödet får man istället ”sandwhich in a bowl”. Allt är tillagat från grunden, utom brödet som de köper från en utvald bagare.

En viktig del i framgångsreceptet är att menyn ändras kontinuerligt. Var tredje månad kommer det något nytt. Och något tas även bort.

”Vi vill ständigt utvecklas, det här ska vara ett ställe där du kan vara stammis utan att tröttna. När vi tar bort något får vi alltid reaktioner från gästerna, men mest positiva eftersom de blir väldigt nyfikna på det nya”, säger Michael.

Vinnarna i Arla Guldko koras vid den stora finalen den 27 april 2015 på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryn för Bästa Snabbmål består av: Malin Söderström, kock, driver Restaurangen Moderna Museet och Restaurang Hjerta i Stockholm. Ricard Constantiou, grundare av bland annat K25, en mat-och restauranghall mitt i Stockholm, vinnare av Arla Guldko 2014 Bästa Snabbmål. Anders Örnevall, chefredaktör för tidningen Fast Food Magazine, skandinaviens ledande tidning för snabbmatsbranschen. Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström, Arla Foods.