Hemköp Hornstull i Stockholm

”VI VILL GE EN UPPLEVELSE UTÖVER DET VANLIGA”

Engagerade kunniga medarbetare är grunden för inspiration och matglädje på Hemköp Hornstull i Stockholm. Här får kunderna spännande mattips för både vardag och fest. Varuutbudet är brett med såväl färska veganprodukter som exklusivt närproducerat kött. Glädjen är stor över finalplatsen i Arla Guldko.

”Det betyder mycket för oss att vara en tre av Sveriges bästa butiker. Ingen butik på Södermalm har lyckats nå hit. Vi är mycket stolta”, säger Mikael Dahl, butikschef på Hemköp Hornstull.

Butiken har en speciell ljussättning och klara färger som ger en varm känsla och lyfter fram varorna på ett nytt sätt. Kunderna erbjuds ett brett sortiment av varor, allt från frukt och grönt till en drygt 20 meter delikatessdisk. Här finns färsk fisk och skaldjur, charkuterier, ost och färdigmat, tillagad av butikens kockar och kallskänkor. Samarbete med en svensk utvald gård ger exklusiv leverans av närproducerat hängmörat kött till butiken. Representant från gården kommer till butiken med jämna mellanrum och berättar för kunderna om köttet och djurhållningen på gården. Hemköp Hornstull har även ett stort utbud av ekologiska och KRAV-märkta produkter och färska veganprodukter, något som efterfrågas av många kunder.

”Vi vill ge våra kunder en upplevelse utöver det vanliga. Vi har ett fantastiskt utbud men det viktigaste är alla medarbetarnas engagemang och entusiasm för att skapa matglädje”, säger Mikael.

Vinnarna i Arla Guldko koras vid den stora finalen den 27 april 2015 på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryn för Bästa Matglädjebutik består av: Fredrik Eriksson, kock, driver restaurang Långbro Värdshus i Stockholm och restaurang Asplund i Solna. Fredrik Edin, kampanjansvarig på Menigo, helhetsleverantör för de som jobbar professionellt inom mat och dryck. Eric Persson, matkommunikatör och konceptutvecklare, driver Crossover Creative i Stockholm. Fredrik Sjögren och Lena Lindborg, Arla Foods.