Green Matmarknad i Malmö

”HOS OSS SKA MAN FÅ EN HELHETSUPPLEVELSE”

På Green Matmarknad i Malmö kan besökarna välja bland ett brett sortiment ekologiska varor, köpa med lunch från restaurangen och kila förbi efter jobbet på en ”After Work”. Medarbetarna satsar för att skapa en genuin helhetsupplevelse. Nu är de en av finalisterna i Arla Guldko – i två kategorier.

”Vi är alla överlyckliga. Att vi har gått till final visar att vi gör rätt, blir erkända för vad vi gör, säger Samer Rabi”, kock på Green Matmarknad.

Green Matmarknad är finalist i både Bästa Matglädjebutik och Bästa Miljöarbete. Butiken är cirka 1400 kvadratmeter och erbjuder allt från ekologisk frukt och grönsaker till ekologiskt godis och nybakt bröd. Här finns en 30 meter lång delikatessdisk med fiskavdelning, ostdelikatess och en köttavdelning med eget hängmörat kött, närproducerat från Skåne.

I butikens restaurang turas tre kockar om att tillaga lunch, brunch och middag, som man kan äta på plats eller köpa med hem. Menyn anpassas efter säsongens primörer och allt tillagas med råvaror från butiken. Besökarna stannar gärna en extra stund för att prata mat med kockarna och få tips på recept. Ekologiskt och närproducerat engagerar, samtalen blir många.

”Vi har många stammisar och kanske beror det på att vi ser våra besökare som gäster och inte som kunder. Personalen finns här för att inspirera och sprida matglädje. Våra besökare får ett helt annat bemötande än vad de kanske är vana vid i en matbutik”, säger Samer.

Vinnarna i Arla Guldko koras vid den stora finalen den 27 april 2015 på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryn för Bästa Matglädjebutik består av: Fredrik Eriksson, kock, driver restaurang Långbro Värdshus i Stockholm och restaurang Asplund i Solna. Fredrik Edin, kampanjansvarig på Menigo, helhetsleverantör för de som jobbar professionellt inom mat och dryck. Eric Persson, matkommunikatör och konceptutvecklare, driver Crossover Creative i Stockholm. Fredrik Sjögren och Lena Lindborg, Arla Foods.