Brunnsboskolan El Cielo i Hisings Backa

”KUNSKAP OCH KÄRLEK ÄR GRUNDEN FÖR GOD MAT”

På El Cielo, Brunnsboskolans restaurang, tillagas all mat på plats med kunskap, engagemang och kärlek. I köket kallar de sig för ”familjen” eftersom de är ett så sammansvetsat arbetslag. Finalplatsen i Arla Guldko har skapat extra stolthet.

”Vi är jättestolta över att ha gått till final. Köket har bara varit igång sedan 2013 så vi blev glatt överraskade över finalplatsen”, säger Even Bakke, köksmästare på Brunnsboskolans restaurang El Cielo i Hisings Backa.

Alla sex medarbetare i köket är utbildade inom mat. De lagar all mat från grunden, köper bra råvaror och serverar flera rätter så att alla kan välja något de tycker om. De är mycket stolta över vad de kan erbjuda skolans 600 elever.

Under en helt vanlig vecka kan menyn innehålla Citron och chilibakad torskfilé med sötpotatismos, Broccolibiffar med citron och chilicréme och Marinerad kyckling med sötsur sås & ris. Ett inbjudande och generöst salladsbord har gjort att eleverna äter alltmer grönt. Köket har en öppen lösning så eleverna kan se Even och hans medarbetare laga mat. Det finns alltid tid för eleverna, att svara på deras frågor och prata mat.

”Det handlar om kunskap och planläggning och om att vara ett team som vill utvecklas. Då finns det egentligen inga gränser. God planering gör att vi inte behöver stressa. Vi ligger alltid ett steg före”, säger Even.

Vinnarna i Arla Guldko koras vid den stora finalen den 27 april 2015 på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryn för Bästa Matglädjeskola består av: Paul Svensson, kock, matinspiratör och konceptutvecklare, driver företaget Pauls kök. Carina Andersson, driftansvarig kock, Tibro Kommun, Fågelviksgymnasiet, vinnare av Arla Guldko 2014 Bästa Matglädjeskola. Marianne Backlund-Hagberg, ordförande för Kost & Näring, en branschföreningen för kostchefer, måltidschefer, upphandlingsansvariga och kostrådgivare. Michael Bäckman, kock och matkonsult, Annerstaskolan i Huddinge. Monica Sander och Johnny Boman, Arla Foods