Bergalyckans förskola i Lagan

”TACK VARE MATEN VÄLJER FÖRÄLDRARNA VÅR FÖRSKOLA”

Bergalyckans förskola i Lagan lyckades ta en finalplats i Arla Guldko även i år och är nu mer än redo för den stora finaldagen som väntar i april. Deras engagerade arbete med att förmedla matglädje till förskolans 118 barn har gjort dem till en populär förskola.

I köket på Bergalyckans förskola lagas all mat från grunden och med stor omsorg. Menyn är noggrant framtagen med mångfald, variation och säsong, som några av ingredienserna. På förskolans åtta avdelningar serveras 118 barn nyttig och vällagad mat varje dag. Det är ett arbete som tagit dem till final i Arla Guldko för andra året i rad.

”Som finalist i Arla Guldko har vi fått otroligt stor uppmärksamhet, vilket också leder till att många familjer väljer just vår förskola nu. Arla Guldko har verkligen ge oss en stark matprofil”, säger Johan Ederström, kock på Bergalyckans förskola.

Johan arbetar nära barnen och har gjort matglädje till en självklar del av verksamheten. Genom ett matråd kan barnen själva vara med och påverka vad som serveras och i en app i mobilen kan även föräldrarna se vad som serveras.

”Det är jättekul att vi gått till final i år igen. Det är en riktigt rolig upplevelse att vara med i tävlingen”, säger Johan. Vinnarna i Arla Guldko koras vid den stora finalen den 27 april 2015 på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryn för Bästa Matglädjeförskola består av: Markus Aujalay, kock, driver Winterviken i Stockholm och Fjällpuben i Åre. Magnus Holmberg, köksansvarig för Ängens restaurang på Ängdala förskola, vinnare av Arla Guldko 2014 Bästa Matglädjeförskola. Elisabeth Frodell, matengagerad förskolechef. Karolina Sparring, kock, kokboksförfattare och matkreatör. Leif Olausson och Carina Thorstorp, Arla Foods.