Bästa seniormatglädje 2017

Grattis Skogslidens vårdboende i Båstad – Bästa Seniormatglädje 2017!

Juryns motivering: "Här finns ingen som inte känner matglädje! Den är spridd i hela verksamheten och styrningen är kristallklar genom varje led. Med tydliga och gemensamma mål, där kärleken och omsorgen om måltiden står i centrum, sprids matglädjen från yttersta beslutsfattare till gästen på avdelningen."

Finalisterna i Bästa Seniormatglädje

Lär känna finalisterna


Semifinalisterna

Attendo, Linköping
Eklidens kök, Karlskrona
Häradsgården, Vagnhärad
Johannesbergsgatan 2, Sala
Kvarngårdens kök, Växjö
Restaurang Leopold, Uppsala
Rosengården, Åtvidaberg
Salarps Köket, Rönninge
Skogslidens vårdboende, Båstad
Vårdstyrkan, Täby


Tävlingskategorin är öppen för alla kök som serverar seniorer och som satsar på matglädje. Vi söker verksamheter som jobbar med kvalitet och hållbarhet och är lyhörda för sina gästers behov och önskemål. Som lagar mat som stimulerar smakminnen och ger näring till både kropp och själ. Juryn kommer framförallt att titta på:

  • Allmän matglädje. Hur pass brett tänker köket kring maten och utbudet? Serveras flera olika rätter och vid olika måltidstillfällen? Arbetar man för att stimulera mat- och smakminnen?
  • Med tanke på miljön. Hur gör ni för att jobba hållbart, minska svinnet och på andra sätt ta hänsyn till miljön?
  • Mötet med gästen. Hur bemöter man gästerna och hur gör man för att tillgodose deras önskemål och behov? Är man en god matglädjeambassadör? Jobbar man med olika medier, exempelvis sociala medier, för att möta sina gäster?
  • Alternativ. Vilka valmöjligheter finns det för mat och dryck?
  • Servering. Hur presenteras maten? Hur arbetar man med uppläggning, dukning och förpackningar? Hur beställs maten och var äts den? Främjar lokalen och miljön matglädje?
  • Långsiktighet och engagemang. Tar man matglädjen på allvar? Är det ett pågående arbete som även engagerar ledningen? Hur arbetar man med kompetensutveckling, teamwork och för att involvera hela arbetslaget?

Juryn kan även ge extrapoäng för annat som främjar matglädje. Man får också poäng för hur väl man lyckas utifrån de förutsättningar man ges.

Skogslidens vårdboende

Bästa Senior­matglädje 2017

Vinnare Bästa Seniormatglädje
Restaurang Leopold i Uppsala
Finalisterna 2017

Restaurang Leopold i Uppsala

Finalisterna 2017

Skogslidens vårdboende i Båstad

Skogslidens vårdboende i Båstad
Vårdstyrkan i Täby
Finalisterna 2017

Vårdstyrkan i Täby