Bästa Matglädjeförskola

"MATGLÄDJEN BLOMMAR I VARJE VRÅ"

Deras målmedvetna arbete och övertygelse om att alla barn har rätt till sin egen tog dem hela vägen till toppen. Förskolan Gunghästen i Västerås fick ta emot priset som vinnare av Arla Guldko 2013 i kategorin Bästa Förskolekök.

- Att vinna Arla Guldko är nog den största bekräftelse vi kan få på att vi gör ett bra jobb. Tävlingen är ett bra tillfälle att få visa upp sin verksamhet. Vi har redan flera nya familjer som står i kö för att få plats på vår förskola, säger Linda Pettersson, förskolekock på Gunghästen.

Finalen av Arla Guldko 2013 hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori. Juryns motivering till förskolan Gunghästens vinst löd:

”Arbetssättet genomsyras av en entusiasm som får matglädjen att blomma i varje vrå! Måltiden är en glädjefylld del av vardagen och pedagogiken. Barnen lotsas med varsam hand genom matäventyret. Utforskar, upptäcker och gläds när alla sinnen får var med och utvecklas. Här finns god mat, stor variation, engagemang och passion, samt en stor portion kunskap om vad som är nyttigt och bra - ett föredöme, helt enkelt.”

Läs mer om förskolan Gunghästen.