Bästa Snabbmål

"FRAMTIDENS SNABBMAT"

Juryns motivering: ”Det här är ett av de bästa exemplen på framtidens snabbmat. Här går det nämligen undan! Serviceminded personal ser till att du får din mat snabbt och smidigt trots att kön vid lunchtid är lång. Bakom menyn finns en medvetenhet gällande både innehåll och miljö. Det genomtänkta konceptet och den goda maten bidrar till en positiv upplevelse.”

De saknade ett fräscht och hälsosamt lunchalternativ så därför startade de sin egen restaurangkedja med snabbmål. Salads and Smoothies i Malmö serverar mättande sallader och energifyllda smoothies. Man använder kvalitetsråvaror som färska handskalade räkor från Smögen och färsk fjordlax från Norge.

Snabbt men med omsorg

Sammy Challal är en av tre delägare som startade Salads and Smoothies för två år sedan. Ambitionen var att kunna servera snabbmat som är god och näringsrik. Maten ska serveras snabbt och det ska märkas att den är tillagad med stor omsorg. Dessutom ska restaurangerna ligga på bra lägen. Idag har Sammy och hans kollegor tre restauranger i Malmö och snart öppnar de sin fjärde. Tanken är att växa nationellt och internationellt men det ska ske stegvis.

- Vi måste vara lyhörda och lyssna av marknaden. Utveckling och tillväxt får inte ske på bekostnad av kvaliteten. För att garantera att vår mat smakar lika gott på alla våra restauranger så har vi öppnat ett centralkök. Där producerar vi våra egenförädlade produkter som dressingar, japanska pickles, rotfruktskimchi, den ugnsbakade skånska rostbiffen med mera, berättar Sammy.

Bra pris trots dyra råvaror

Prisfilosofin är att trots de relativt dyra råvarorna hålla ett bra pris och få samma gäst att besöka restaurangerna flera gånger varje vecka. Det har resulterat i en blandad publik, allt från affärsfolk till studenter.

- Det har faktiskt gått över förväntan, och nu fortsätter vi att etablera Salads and Smoothies i Sverige och på sikt utomlands säger Sammy.

Besök gärna www.saladandsmoothies.se