VINNARE AV ARLA GULDKO 2012

I tuff konkurrens utsågs fem vinnare i var sin kategori i Arla Guldko vid den stora galan på Grand Hôtel i Stockholm den 11 april 2012:

  • Barista Fair Trade Coffee vann i kategorin Bästa Miljöarbete.
  • Rydboskolan vann Bästa Matglädjeskola.
  • Danvikshem i Nacka vann Bästa Seniorservering.
  • Salads and Smoothies vann Bästa Snabbmål.
  • Coop Konsum Danderyd vann Bästa Matglädjebutik.

Bästa Miljöarbete:

Barista Fair Trade Coffee:  "Att vi belönades för vårt miljöarbete har framförallt varit viktigt internt. Vi har fått svart på vitt att vi aktivt arbetar med saker som gör skillnad. Motivationen har fått sig en kick och nu strävar vi efter att bli ännu bättre."

Maria Andersson, försäljnings- och produktchef

Bästa Matglädjeskola:

Rydboskolan i Åkersberga:  "I samhällsdebatten ges ofta en mindre smickrande bild av skolmaten. Nu känns det kul att få visa upp en bättre sida. Vi har varit med i både tidningar, tv och vi har tagit emot studiebesök. Stoltas av alla är barnen i vår skola."

Ingela Oster, kökschef

Bästa Seniorservering:

Danvikshem i Nacka:  "Mat och matupplevelsen berör ung såväl som gammal. Att vi vunnit en Guldko uppskattas av personal, boende och framför allt av våra gästers anhöriga. De känner att vi verkligen jobbar med måltiden som ett sätt för att deras nära och kära ska ha det bra."

Irene Gidlund Granqvist, kostchef

Bästa Snabbmål:

Salads and Smoothies i Malmö:  "Från att tidigare ha varit en lokal aktör har all uppmärksamhet fört upp oss till en nationell nivå. Under ett år är vi nu ambassadörer för bra snabbmat och kan föra ut vår syn och vårt nytänkande i hela landet."

Sammy Challal, ägare

Bästa Matglädjebutik:

Coop Extra Danderyd:  "När vi gick med i tävlingen ändrade vi egentligen inte så mycket på vårt arbete. Vi fortsatte vår strategi med insatta medarbetare och genomtänkt hantering genom hela färskvarukedjan. Guldkon - och ökade försäljningssiffror blev ett kvitto på att vi gör rätt."

Peter Almgren, säljsupport

Vinnare 2012