Bästa Snabbmål

"ENTREPRENÖRSKAP I SANN PIONJÄRSANDA"

Att kombinera högklassig mat med enkelhet var ett vinnande recept. K25 i Stockholm tog hem vinsten i Arla Guldko 2014 i kategorin Bästa Snabbmål.

- Det känns väldigt bra. K25 är en mathall, med 11 olika ställen och jag tror att samtliga kommer tycka att det här är väldigt roligt, Ricard Constantinou, ägare av K25.

Arla Guldko genomfördes i år för femtonde gången och finalen hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori.

Juryns motivering till K25s vinst lyder:

”Vinnaren representerar något helt nytt på den svenska snabbmålshimlen. Tack vare ett fingertoppskänsligt entreprenörskap i sann pionjäranda, har Sverige begåvats med ett nytt, fräscht och spännande koncept som andas modern snabbmat à la 2000-talet. Sverige behöver fler sådana här koncept där det är varierat, gott, snabbt och enkelt att handla.”

Juryn för Bästa Snabbmål har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande.

Juryn består av: Malin Talcoth - Gourmetkorv i Göteborg, vinnare Arla Guldko 2013 Bästa Snabbmål, Malin Söderström – stjärnkock restaurang Moderna Museet, Anders Örnevall - tidningen Fastfood samt Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström - Arla Foods.