Bästa Matglädjeskola

"VI OCH HELA SKOLAN SKA FIRA"

Med skolmat ut över det vanliga, som all mat lagad från grunden och med matglädje som ledord tar Fornuddens skola i Tyresö hem vinsten i Arla Guldko 2014 i kategorin Bästa Matglädjeskola.

- Vinsten betyder jättemycket. Barnen på skolan har frågat ända sedan i januari när finalen är. När den nu äntligen har varit tar vi med oss Guldkon hem. Vi vet inte riktigt hur vi ska fira än, men självklart ska vi och hela skolan fira, säger Gösta Rik, kock på Fornuddens skola.

Arla Guldko genomfördes i år för femtonde gången och finalen hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori.

Juryns motivering till Fornuddens skolas vinst lyder:

”Det här är skolrestaurangen som håller dörren öppen på vid gavel hela dagen, och där gästernas lust och nyfikenhet på nya smakupplevelser är både mål och mening med verksamheten. Alla är välkomna och allt är möjligt i köket som slår knockout på ordet matglädje.”

Juryn för Bästa Matglädjeskola har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande.

Juryn består av: Carina Andersson - Fågelviksgymnasiet i Tibro, vinnare Arla Guldko 2013 Bästa Matglädjeskola, Paul Svensson - stjärnkock, Annika Unt Widell - Skolmatens Vänner, Agneta Renmark - dietist och frilansjournalist samt Johnny Boman - Arla Foods.