Bästa Matglädjebutik

"HITTAT RÄTT OCH LYSSNAT PÅ KUNDERNA"

Satsningen på färskvaror, egen produktion och personligt engagemang gav resultat. ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje tog hem vinsten i Arla Guldko 2014 i kategorin Bästa Matglädjebutik.

- Det här känns så bra! Att vi har lyckats, hittat rätt och lyssnat på kunderna. Ett kvitto på att vi jobbar rätt – dagligen! Och att vi lyssnar på vår personal och låter personalen utvecklas åt rätt väg hela tiden, säger Patrick Eriksson, butikschef på ICA Kvantum Flygfyren.

Arla Guldko genomfördes i år för femtonde gången och finalen hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori.

Juryns motivering till ICA Kvantum Flygfyrens vinst lyder:

”Årets vinnare är inte bara en butik utan även en träffpunkt. Här möter ytterligheterna varandra, både i erbjudandet och bland kunder. Som besökare överraskas man av ett imponerande utbud av lokal produktion och egenproducerat, i perfekt symbios med det som förväntas. Slentrian och inköpslistor möter inspiration och glädje att prova nytt. Här finns den enkla vardagsmaten som förhöjs med egenhändigt gjorda klassiker vid sidan om utbudet och upplevelsen inför fredagsinköpen. Vinnaren är en butik som ger inspiration alla dagar i veckan och som genom sitt engagemang visar på stor kärlek för maten, råvarorna, hantverket och konsten att sälja mat.”

Juryn för Bästa Matglädjebutik har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang.

Juryn består av: Fredrik Eriksson – stjärnkock restaurang Långbro Värdshus, Fredrik Edin - Kampanjansvarig Menigo, Eric Persson - matkommunikatör & konceptutvecklare, Crossover Creative STHLM, samt Fredrik Sjögren och Lena Lindborg - Arla Foods.